marți, 25 septembrie 2012

Templul vinovatelor iubiri


Ei bine, templul vinovatelor iubiri exista asa cum tu existi, cum povestea vietii tale exista chiar daca ei nu vad in tine mai mult decat un om . Dar ce spun eu exista? Templele vinovatelor iubiri sunt pretutindeni create de insasi materia iubirii vinovate cea care  este mai dulce decat pacatul in sine, decat viata sau decat tremurul firescului sfarsit. Temple ei vegheaza solemne la tot pasul, la fiecare local, fiecare bar, fiecare terasa, fiecare institutie,  locuinta, loc. Pretutindeni templele  vinovatelor iubiri sunt, chiar daca tu nu ai ochi sa le vezi, iar paraul curatiei ce curge prin prin el sporadic sipoteste adesea cristalin pentru ca sunetul lui  sa ascunda soapte vinovate spuse cu tremurul iubirii in voci, iar mainile tremurande, in templul iubirii, fac  juraminte scrise si aruncate in vazduhul vorbelor ce ajung rapid in lumina ochilor ei dornici de un semn ca iubesti deci existi.
Sigur ca in inocenta ta barbara ai fost adesea ori intr-un asemenea templu, te-ai oglindit in ramele icoanelor vinovatelor iubiri, si poate  cruzimea ta sau  ignoranta te-a facut sa urinezi pe tronul secretelor ascunse in adancul pacat, fara sa vezi dincolo de ceea ce lumea in platitudinea ei iti spune fortandu-te sa o crezi.
In templul vinovatelor iubiri domnita nutreste dorinta pacatului carnal dupa ce gingas isi pudreaza tenul icoanei ce tocmai devine aspirand la maretul pacat. In templul vinovatelor iubiri cavaleri demni isi pierd cugetul privindu-si miseleste chipul ce viseaza sa se ascunda intre nurii fragezi si zglobii afundati in vise fierbinti de o noapte cat un mister.
In templul vinovatelor iubiri se traiesc pasiuni ascunse, reale, atunci cand dragostea da in rascol iar trupurile vibrand de dorinta isi consuma prezentul, clipa cu clipa, in intimitatea fragila  a templului vinovatelor iubiri.
Dicutii interminabile la telefoane scurte, sms-uri de foc si oftat de durere seara de seara se ascund in templele vinovatelor iubiri de care nu vei sti ca exista pana cand nu vei ajunge sa iubesti vinovat.
Ei bine, oamenii, mai curati sau mai stersi, mai vii sau mai adanci, stiu sa-si intretina templele in curatenia lor existentiala sau din contra in mizerul absurd.
Dragii mei, iubirea vinovata, ascunsa si dureroasa pana la lacrimi de foc, iubirea aceea pe care mii de poeti a incercat s-o picteze in sunetul ei viu, iubirea aceea are o zeita pe care eu nu o stiu.
Stiu, insa, ca are mii de temple mici, cu icoane ce iau chipul vinovatei iubite sau a vinovatului iubit, ca sub icoane tasnesc uneori paraie mici cu apa  curatiei si ca cei multi, cei care niciodata nu au iubit vinovat nu vor putea vedea vedea un templu ca acesta oricat l-ar cauta pentru ca ochii sai curati orbiti de ale lumii in locul templului iubirii vinovate nu va vedea vesnic mai mult de un W.C.  :) Iubiti ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu