marți, 25 septembrie 2012

Sa cred in iubireNu stiu cat este bine dar eu insist sa cred in iubire. Sa cred in ea ca in forta salvatoare,ca in esenta binelui si a fericirii, sa cred in iubire ca parte esentiala din Dumnezeu.
Mi-am iubit toate partenerele fara exceptie. Am iubit aventura de-o noapte cu o anonima care a vrut sa ramana asa, la fel cum am iubit framantarile de ani, sau zambetul de o clipa.
Regulile omoara iubirea. Casnicia este o forma vegetativa de moarte a iubirii, de desfiintare a ei, de anulare a jocurilor si a farmecului pe care tocmai teama de a nu te pierde il invoca. Oamenii casatoriti sunt frustrati si mahniti. Nu este corecta regula asta. Trebuie urgent desfiintata. Oamenii au nevoie de intimitate . Uneori individul trebuie sa se desparta de haita si sa colide sau sa moara singur pe un camp. Nu sa se dezumanizeze in ‘’celula de baza a societatii”.  Sau sa se reinventeze si sa cauta o noua iubire, ori din contra iubirea adevarata a propriei vieti.
Imi imaginez drama femeilor din comunitatile mici. Se casatoresc devreme fara discernamat matur iar apoi o viata intrega trebuie sa suporte animalul insensibil care vine seara de la carciuma si o saruta cu gura putind a mahoarca, apoi o violeaza rapid si adoarme fara sa faca un dus. Iar ea viseaza la ziua cand un fat frumos si tandru va veni si o va salva din captivitatea pe care conjunctura i-o impune. Dar el nu va veni niciodata.
Daca nu ar exista regula asta idioata a casniciei ar fi altfel. Nimeni nu ar mai fi preocupat de imbogatirea peste masura care seaca planeta de resurse. Pentru ca singura cautare a noastra ar fi iubirea. Iar cei care si-ar gasi iubirea adevarata, jumatatea perfecta ar fi preocupati sa se bucure unul de celalat si nu sa urasca, sa invidieze sau sa isi consume energiile cu tot raul de pe pamant numai pentru ca trebuie sa respect o regula a decentei. E un minus de imagine sa divortezi, mai bine suferi in tacere. Heeeeeei, lume stramba, cat ai de gand sa mutilezi aceasta specie de oameni frumosi ???
Cine a inceput mizeria asta in care suntem fortati sa traim? Si cine este cel care trebuie sa spuna o data STOP! Lumea asta trebuie reinventata.
NU, categoric nu trebuie sa ne mai casatorim pentru ca a venit vremea, si nici sa facem copii in relatii lipsite de iubire pe care sa nu putem sa ii iubim!
O lume al cerei princiliu de baza ar fi cautarea iubirii, ar fi o lume lipsita de mercantilismul toxic , ar fi o lume in care barbatii nu ar epata cu masini  scumpe sau ceasuri care le cronometreza timpul ramas pana la moarte. Iar femeile si-ar dori iubirea adevarata nu genti in care sa isi care precum melcii necesarul supravietuirii in jungle sociala.
Nu va imaginati ca bunicii m-au bagat in dicutii de genul: Mai Andrei, ai ajuns la o varsta, tu nu te insori?
Nu, dar stiu ca exista undeva o persoana care a apucat sa comita greseala de a se marita, si ca risca sa se piarda acolo definitiv.
De unde sa incepem revolutia? De unde sa incep?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu