marți, 25 septembrie 2012

N-K


Daca eu as fi nebunul tablei de sah, atunci ea ar fi tura. Cu toate ca are veleitati de regina dar, regina e pertenera regelui nu ? Iar alte piese importante de la regina pana la tura nu mai sunt. Ce idioti ! Cum sa poti compara viata cu o tabla atat de limitata cum este cea de sah?
Daca eu as fi nebunul tablei de sah, atunci ea ar fi tura. Nici eu nu sunt nebun, si nici… nebunul, dar ne completam atat de bine cum numai nebunul si tura se pot completa pentru ca impreuna sa aibe forta maxima in castel, forta pe care numai regina poate sa o aiba. Si noi.
Cand am vazut-o prima data avea o rochita albastru deschis cu motive florale discrete in nuante de albastru si mov. Si… era incaltata cu un fel de sandale in bretele, de vara, special facute sa-i puna in valoare glezna. Arata special.
De fapt este o fiinta speciala. Este atat de speciala incat luna o insoteste continuu iar ea, daca ar vrea, ar putea vedea-o in fiecare seara. Iar in serile in care eu ma intalnesc cu ea  luna e plina!
De o vreme ne intalnim periodic numai ca sa vorbim. Nu avem treaba, dar, cred eu, ne place mult sa petrecem timp impreuna in care sa fim liberi, sa barfim, sa imaginam scenarii si sa ne amuzam pe seama lor.
Uneori  o simt ca pe cea mai buna prietena a mea, cea mai de incredere partenera in proiectele indraznete pe la concepem.
Alteori o simt ca fiind zana cea buna. Zana care imi aduce vesti bune, zana pentru care ma imaginez luptand ca un paj in razboiul binelui cu fortele raului, alaturi de care voi cuceri o intrega campie cu flori albe si rosii, pline cu polen moale, dulce si galben in care sa ne rasfatam o vara cat o viata.Sau invers. Dar sa nu uitam de Freud.
Daca eu as fi nebunul tablei de sah, atunci ea ar fi tura. Iar din postura ei de tura caracterizata de discretie invaluie de multe ori pe nevazute obiective clare si eficiente.
Nu stiu exact, dar cred ca apreciaza pedigriul. Il apreciaza sau numai il utilizeaza machiavelic dar,cert este ca de cele mai multe ori este in zona pedigri de influenta umana. Eram convins de acest detaliu si de aceea eram gata sa il ard pe rug pe Freud, pe Sigmund Freud cel care a fost salvat in ultimul moment de Pufi.
Pufi este o un caine de de maindan pe care l-a adus acasa de mic si pe care il creste intr-o relatie generoasa fara obligatii sau constrangeri. Mai mult, pentru Pufi, a abandonat un caine de pedigri unor prieteni, fara mari regrete. Ori asta schimba cumva datele tabloului si face persoana mult mai calda, mai umana, mai…altfel.
Freud spune ca nu exista o relatie intre doua persoane de sexe diferite care nu aiba la baza ceea ce in mod firesc apropie doua persoane ce nu sunt de acelasi…gen. Iar cand spun asta nu va ganditi stict la relatia ei cu Pufi !
Daca eu as fi nebunul tablei de sah, atunci ea ar fi tura. O tura cu ochi de smarald ce fara sa-si doreasca alimenteaza visele ce dau aripi spre cascade ascunse in paduri tropicale ce se varsa spumos in lacuri de munte limpezi si clare acolo unde spiritul naturii te elibereaza de trup si de temeri pentru realitati la care nu ai puterea si nici curajul sa visezi.
La loc comanda. Stop. Aprindeti ramurile sa-l ardem pe Freud. Doi oameni pot fi prieteni buni pe viata bazandu-se pe caracterele lor compatibile, pe proiectele lor ce se sprijina reciproc si pe onestitate. Atat. Iar lacul si cascada lasati-le in pace nu incercati sa le stoarceti de picaturi cu care sa stingem focul in care il prajim pe Freud.
Eu sunt nebunul tablei de sah, iar ea e tura.Iar noi avem razboaie multe inainte in care nu acceptam infrangeri nici remize.
De ce ma tot lovesc aici de sah? De un razboi penibil cu sanse limitate in care fortele albe incep scandalul numai pentru ca un idiot a hotarat candva ca: Albul muta primul . Albul e cel inofensiv. Razboaiele sunt incepute in basme invariabil de omul rau si…negru. Sau nu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu