marți, 25 septembrie 2012

Capatul lumiiCapatul lumii este undeva pe o stanca uriasa, ca un stabilopod de la mare, fara verdeata sau urme de viata. Dincolo de capatul lumii nu e apa nici aer nici lumina nici mana divina. Dincolo de capatul lumii lipseste tot, chiar si nimicul lipseste pentru ca de la stanca asta incepe neexistenta. Sau poate de la stanca asta incoace incepe existenta in diversele ei forme. Captul lumii este locul unde trebuie sa ajungi inainte de a vrea sa stii ce este iubirea. Sa privesti in neexistenta care exista acolo si te imaginezi in ea. Lumea noastra stramba si strimta si deandoaselea e totusi plina de ideea iubirii. Parintii ne iubesc, fratii sau copii, iubitul sau sotul sau amantul secret, sau ce eu nu stiu sa spun acum ne ofera iubirea care hraneste existenta in nemurirea ei. Dumnezeu insasi este iubire si ne promite iubirea dupa viata. O mie de religii de zei si de sfinti in inca o mie de forme ne ademenseste cu iubirea. Lucifer insasi ne minte cu iubirea cea efemera si cu o existenta fie ea si in suferinta in viata de apoi.
Pe stanca asta insa e locul unde cunosti adevarata pieire. Un pas mai incolo si nu mai esti NIMIC. Nici iubire nici regrete nici suferinta, nimic, GATA! Neexistenta te sterge din existenta fizica sau mentala. Odata disparut in neexistenta toti oamenii te uita brusc, numele tau dispare din toate inscrisurile, tatuajele pe copaci pe banci hartii, hard-uri sau oriunde. Neexistenta face sa fie ca si cum nici nu ai fi existat vre-odata aici.
Acum gandeste-te la iubire, acum cand stii ca sfarsitul este dincolo de aceasta stanca. Asculta valurile furioase ale neexisentei din spatele stancii si spune-mi: Cat de mult poti sa iubesti, si cat de mult iti doresti sa fii iubita acum cand mareea neexistentei iti urla infinitul ei in urechi?
Cate vise omori cu prostii sociale, cati flutiri iti zburda fara folos prin stomac, cate orgasme spumoase ai ratat ca sa te te odihnesti pentru maine, cand stii ca la un moment anume acel maine nu va mai fi. Si nici tu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu