joi, 11 martie 2010

Tam


Tam e prostul satului. Tam nu este o poveste, Tam exista si traieste in Dobroiesti , o comuna de la Voluntari . Tam traieste de pe azi pe maine muncind cu ziua si distrand oamenii de pe acolo sau pe cei veniti in vizita, cu glumele lui prostesti. Pana acum o luna Tam a fost un om fericit. Tam era multumit cu ceea ce era si nu voia nimic mai mult de la viata. Pana la un moment dat. Tam s-a indragostit de Ana. Ana e o fata simpla, femeie de serviciu la un restaurant din Voluntari. Ana a fost prima femeie care a stat de vorba cu el ca si cu un om. De-aia o iubeste. De atunci Tam a inceput sa viseze. Tam i-a promis Anei ca va obtine multi bani, ca o va lua si vor fugi in lume. Dragostea nu are nivel de inteligenta,nu tine cont de statut social, dragostea exista si atat. Tam isi dorea de atunci sa gaseasca ca-n filme o valiza cu bani straini pe care sa ii ia si sa-i duca Anei.Apoi sa fuga ! Sa fuga de ceea ce este, de lume si de suferinta.Sa fuga cu ea.
Zile trecute Tam umbla visand prin gunoaiele de langa complexul Europa cand minunea s-a intamplat .Tam a gasit o geanta plina cu bani chinezesti. A inebunit. Prostul satului era de-acum nebun de fericire.A luat bani si a fugit la Ana. Si-atat. Erau bani chinezesti nu-i puteau folosi. Mai mult, toata lumea stia ca mafia chinezeasca din Complexul Europa cauta geanta cu bani. De-atunci nimeni nu mai stie nimic de Tam. Si stii ce e trist? Acum simti suferinta lui Tam.Dar daca ai sa-l intalnesti maine pe strada si-ti va cere 5 lei sa-si ia de mancare nu ai sa stii ca e el. Il vei goni privindu-l ca pe un gunoi. Dar Tam nu e gunoi.El iubeste !

6 comentarii:

 1. Frate tu esti nebun? prostul satului sa iubeasca? Poate e o iluzie, poate e o speranta.Poate ca era doar o activitate in plus pentru el

  RăspundețiȘtergere
 2. faptul ca esti prostul satului si ca ai un grad minuscul de inteligenta nu iti da voie sa iubesti?
  toata lumea poate sa iubeasca si nu spuen nimeni ca daca esti prost de bubui nu poti sa iubesti...e mai greu sa ti se si raspunda la sentimente...dar de iubit poti sa iubesti

  RăspundețiȘtergere
 3. dragostea vine la oricine, nu conteaza ce esti...pur si simplu apare atunci cand nu te astepti, iar Tam a iubit, e imaginea clara a faptului ca din iubire poti face multe si tot din iubire se pot intampla si lucruri pe care nu le intelegi.
  Tam...era fericit, iubea, dezamagit...ca nu era cine voia.

  RăspundețiȘtergere
 4. Eu si Tam semanam putin...
  si referitor la comentariul acela,nu.
  Nu sunt pregatita sa iubesc pentru ca nu stiu sa fac asta.Abia acum incep sa ies din carapce si sa gust putin din "viata".Am doar 15 ani-16,cat de curand- deci nu stiu sa iubesc.Dar o sa incerc sa invat,pentru ca el,se pare ca merita.Si merit si eu:).

  RăspundețiȘtergere
 5. Frumoasa poveste. Sper sa nu va suparati prea tare daca o public pe http://1001povesti.blogspot.com/, cu specificarea sursei.

  RăspundețiȘtergere
 6. crud. îmi place..
  PS căutați-l în valiză.și-o fi ambalat inima s-o dea anei.cu tot cu corp și cu ajutorul chinezilor.mai știi?!

  RăspundețiȘtergere